MIT CSINÁLUNK?
Kattints ha többet akarsz tudni!
Begyűjtés
Munkánk során az adományozás nem csak cél, de eszköz is, hogy hidat képezhessünk felesleg és szükséglet között. Ahhoz, hogy az Adománytaxi mozgásban lehessen, folyamatos adomány utánpótlásra van szüksége. Ennek érdekében rendszeres adománygyűjtő túrákat szervezünk, melyek alkalmával önkéntes sofőrjeink személyesen járják körbe a regisztrálók otthonát és gyűjtik be a felajánlásaikat.

Begyűjtés helyszíne: Budapest (I.-XXIII. kerület)

Begyűjtés gyakorisága: 2 havonta

A 2020. december 13. vasárnapi gyűjtésre a regisztrációt lezártuk. A következő begyűjtés időpontját hamarosan közzétesszük.

FIGYELEM!!! Az Adománytaxi Á-LOM gyerekágy gyűjtő kampányára nem ezen az űrlapon kell regisztrálni, ha ágyat szeretnél felajánlani, akkor EZEN a linken tudsz regisztrálni.
Raktári munka
Az Adománytaxi raktára nem csak tároló helyiség, az adományok feldolgozásának helyszíne, de egyben közösségi tér is, ahol az önkéntesek találkozhatnak és a szervezettel kapcsolatos aktualitásokat megbeszélhetik.

Önkénteseink a begyűjtött adományokat funkció szerint kategorizálják, a nem megfelelő darabokat szelektálják és szállításra készre csomagolják.

Raktárunkban előzetes egyeztetés után szeretettel fogadunk minden adományozót, vagy akit részletesebben érdekel az Adománytaxi munkája.
Adományút
Az Adománytaxi kiemelt célja, hogy az adományozással párhuzamosan lehetőséget nyújtson különböző hátterű embereknek a találkozásra. Ez elsősorban vidéki adomány útjainkon valósulhat meg. Ilyenkor nem csak az önkéntes munka jótékony hatását tapasztalhatják meg a résztvevők, de a támogatott közösség által betekintést is nyerhetnek az adott település életébe. Helyi kapcsolattartóinkkal és a családokkal való találkozás során, az önkéntesek kezdeményezői, egyben alakítói lehetnek egy tabuk nélküli beszélgetésnek.

Vidéki útjaink a következő programelemekből állnak: adománypiac, gyermekfoglalkozások, beszélgetés a helyi partnerekkel, családlátogatások, záró beszélgetés.


Taxi Turi
A Taxi Turi az Adománytaxi rendszeresen megrendezésre kerülő közösségi vására, melynek keretében az adományozók által felajánlott legdivatosabb darabokat értékesítjük (körülbelül az adományok 1%-át), természetesen előzetes hozzájárulásukkal.

A Taxi Turival minden érintett jól jár:
· az ADOMÁNYOZÓ segítsége jóval többet ér – két télikabát után befolyt pénz akár egy adománnyal teli kisbusz üzemanyag költségét is fedezni tudja
· a VÁSÁRLÓ sokszor jelképes áron, de mindenképp olcsón juthat minőségi darabokhoz
· a SZERVEZET nem csak forráshoz jut, de ösztönözni tudja a vásárlókat, hogy álljanak egy jó ügy mellé és legyenek a fenntartható fogyasztás követei
Act On Wheels
Az Adománytaxi által kínált közösségi nap specialitása, hogy ötvözni tudja a csapatépítők és a társadalmi felelősségvállalási programok (CSR) célkitűzéseit. A céges csapatok számára kialakított, "személyre szabott" szolgáltatás keretében lehetőség van részt venni egy vidéki adományúton, melyet egy felkészítő találkozó előz meg.
Vezetőképzés
Hosszútávú célunk, hogy ne csak tárgyi adományokkal, de tudással is támogathassuk a partnertelepüléseinken élő -és dolgozó közösségi vezetőket. Képzéseinken olyan témákkal szeretnénk segíteni, melyek elengedhetetlen eszközei a hatékony szervezeti működésnek és a közösségi munkának.
Á-Lom - 1 gyerek, 1 ágy
Az Adománytaxi bútor projektje, azt a célt tűzte ki maga elé, hogy minőségi alvóhellyel lássa el azokat a gyermekeket, akiknek anyagi helyzetük és lakhatási körülményeik nem tudják biztosítani a megfelelő alváshoz szükséges feltételeket. Misszióját szem előtt tartva, az Adománytaxi azokat a gyerekágyakat szeretné eljuttatni a rászorulóknak, melyek a fővárosban már feleslegessé váltak, de mások még örülnének azoknak.