Ami neked felesleges, másnak kincset érhet – az Adománytaxi pedig segít célba juttatni (SZMO, 2019. február 8.)

Három évvel ezelőtt lakásfelújításkor döbbentünk rá, hogy hihetetlen mennyiségű használatlan dolgot őrizgetünk. Utólag sajnálom, hogy nem tudtunk az akkor már létező Adománytaxi alapítványról, amelyet most, a Highlights of Hungary jelöltjei között ismertem meg.

 

Adománytaxi – Highlights of Hungary jelölt (M2 Petőfi Tv, 2019. január 29.)

 

 

 

 

696 kg szemét helyett 1500-at gyűjtött az Adománytaxi (Kibic, 2018.november 14.)

Az Adománytaxi Alapítvány nemrég azt vállalta, hogy a szervezethez befolyt 696 000 forint támogatásért cserébe 696 kg szemetet gyűjt össze. A cél az volt, hogy megszépüljön a Duna-part, és felhívják a figyelmet a környezetszennyezésre.

Tovább

A fenntartható életmód fontosságár a hívták fel a figyelmet (Hír TV, 2018. november 11.)

Kácsor Zsolt: Manci mama és a gyerekek

“Manci mama hajnal négykor kel, a kályhából kikaparja az éjjeli hamut, megrakja papírbrikettel, aztán kávét főz, megissza, de állva, mert siet: kelteni kell a gyerekeket. Öt gyereket nevel, a legnagyobb tizenhat éves, a legkisebb nyolc, mindannyian iskolába járnak, el kell készülniük reggel hét órára, hogy időre beérjenek. Manci mama a gyerekeknek reggelente teát főz, és megken egy-egy zsíros kenyeret, de vékonyan, hogy a zsír sokáig kitartson.”

Tovább

Az Adománytaxi és a szegénység szaga (2017. december 14.)

„Kedves Mikulás! Mikulás, én nagyon jó kislány voltam! Szeptemberbe el keztem az iskolát. nagyon sokat tanulok és nagyon jó lány vagyok az iskolába. Nagyon szeretem a szüleimet és tesóimat. Nagyon szeretek a tanodába járni. ot is szoktam tanulni és jácani. Szeretnék kapni egy karácsony fát. meg babát meg játékokat mikulás ra.”

Tovább

Magukra hagyott tanodákba látogatott a Tanítanék az Adománytaxival (Kettős Mérce, 2017. október 15.)

“Az Adománytaxi sokkal többről szól, mint hogy a „boldog pestiek” feleslegessé vált holmijait odaszállítják, ahol azokra még szükség van. Legalább ennyire fontos, hogy az egyre jobban szervezett adományosztás során a hátrányos helyzetű embereket segítő civil szervezetek, a segítő és a nehéz körülmények között élő fiatalok kapcsolatba kerüljenek egymással.”
Tovább

Szepsi nyomortelepén járt az Adománytaxi (Szepsi TV, 2017. január 22.)

Ahol néhány használt ruha is sokat számít (Femina, 2016. június 22.)

“Az út során az adományszállító különítmény mesélt a korábbi falvakról, és arról is, hogy nem akarnak megállni most. Tamás azt mondja, amit jelenleg csinálnak, az tüneti kezelés, és ennél sokkal többet szeretnének, elsősorban egy hálózatot a támogatott falvak és Budapest között, állandó kapcsolatot, és nemcsak ruhákat, játékokat vinni, hanem tudást is, amiből hosszú távon profitálhatnának az itt élők. Szeretnének fiatalokat bevonni az önkéntességbe, megmutatni nekik, hogy segíteni egyáltalán nem nehéz.”

Tovább

Saját, vetett ágyban alszanak a gyerekek (Nők Lapja Café, 2016. május 4.)

“Márciusban Tiszaburán jártam az Adománytaxival, akkor dolgozni mentem. A településen 3000 ember él nyomorban, elképesztő állapotok vannak. Nehéz elmenni az ilyen életek, sorsok mellett egy puszta vállrándítással. Napokkal később gyűjtésbe kezdtem, de tudtam, mindenkinek nem segíthetünk, mert az lehetetlen. Így egyetlen családra fókuszáltam, hátha az ő életük megváltozhat.”
Tovább