Hova tartunk?

Az Adománytaxi egy fúziós társadalmi kezdeményezés, amely a jótékonyság, az önkéntes munka, a közösségépítés és a társadalmi érzékenyítés elemeit ötvözi.

Víziónk egy szolidárisabb, együttműködőbb és megértésen alapuló társadalom, amely aktív szerepvállalásával járul hozzá egy fenntarthatóbb környezet kialakításához és a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez.  Tevékenységünkben az adományozás nem csupán a cél, de az eszköz is céljaink elérése érdekében.

A szemléletformáló munkával egybekötött hálózatépítés, az erőforrásaiban magasan kiemelkedő főváros és a leghátrányosabb kistelepülések között mindenképp újszerű. Önfenntartó rendszert építünk, ahol a személyességnek és átláthatóságnak kiemelt szerepe van az adományozókkal, adományozottakkal és egyéb partnerekkel való bizalmi kapcsolat kiépítésében.

Az Adománytaxi innovatív adománygyűjtő módszere által egyre szélesedő társadalmi rétegnek  segít megválni hasznos, ámde számára feleslegessé vált holmijától, egyben sarkallja őket társadalmi felelősségvállalásra anélkül, hogy ez jelentősebb erőfeszítést követelne tőlük. Egyszerű és gyors rendszerünk nem csak páratlanul hatékony, de fenntarthatóságot is hirdet, több tekintetben is hidakat építünk, módszerünkkel pedig könnyebben és nagyobb számban tudunk embereket mozgósítani.

Céljaink

  • szociális ellátás
  • társadalmi érzékenyítés
  • az önkéntesség, aktivizmus népszerűsítése
  • az adománykultúra fejlesztése
  • kapacitás fejlesztés szegregált kistelepülések számára