Csapatépítés

Non-profit és for-profit szervezeteknél egyaránt bevett szokás csapatépítő események szervezése. Rengeteg cégnek van külön forrása a költségvetésében az ilyen alkalmakra. Szerencsére Magyarországon is terjedőben van az a szemlélet, hogy drága szállodák, rendezvényhelyszínek bérlése helyett inkább valamilyen társadalmilag is hasznos tevékenység keretében hozzák össze a csapatot, melynek számos pozitív hatása lehet.

A csapatépítőkön túl egy másik – itthon még mindig gyerekcipőben járó – szervezeti szokás a társadalmi felelősségvállalás. (CSR – Corporate Social Responsibility) Az ilyen tevékenység nem csak a dolgozók szociális érzékenységét fejleszti, de komoly adókedvezményekkel járhat, illetve tökéletes PR-marketing eszköz. Rosszabb esetben a cégek kiválasztanak egy számukra fontos ügyet és egyszerűen pénzt utalnak egy szimpatikus szervezetnek. Ennél mélyebb elköteleződést feltételez, ha a dolgozók nem csak anyagilag, de személyesen is közreműködnek egy-egy jótékonysági projektben.

Az Adománytaxi szívesen vállalja olyan események megszervezését, melyek ötvözni tudják a csapatépítők és a társadalmi felelősségvállalás célkitűzéseit. A támogatott településeinkkel kötött partnerség keretében lehetőség nyílik egy napos vidéki utakra legfeljebb 15 fő számára.